APK keuring snel laten regelen in Tholen?

9 april 2020

APK Keuring Tholen, zo werkt dat!

De afkorting APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Deze keuring is door de overheid ingevoerd om te controleren of uw personenauto of bedrijfswagen nog verkeersveilig is, op de juiste manier geregistreerd staat en voldoet aan de milieunormen. Particuliere autobezitters en zakelijke rijders kunnen voor zo’n APK Keuring in de regio Tholen altijd prima bij Vakgarage De Jonge in Poortvliet terecht.

Wees er op tijd bij

Hoewel er vanuit de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) altijd een brief naar alle autobezitters in Nederland wordt gestuurd om hen erop te wijzen dat hun auto binnenkort APK gekeurd moet worden, is het altijd uw eigen verantwoording om hier tijdig actie op te ondernemen. Is uw auto al eerder gekeurd, dan kunt u ook op het meest recente keuringsrapport de datum vinden waarop uw auto opnieuw voor een APK aan de beurt is. U kunt uw auto al 2 maanden vóór de aangegeven uiterste keuringsdatum laten keuren, zonder dat dat van invloed is op de uiterste datum van de daaropvolgende APK. Indien u na de vervaldatum van de APK door de politie aangehouden wordt en u geen geldig keuringsbewijs kunt laten zien, dan ontvangt u een fikse boete. Bij een aanrijding met een ongekeurde auto hoeft u ook niet bij uw verzekering aan te kloppen en komt ook alle schade van de tegenpartij op uw bordje terecht. Neem dus geen risico en maak op tijd een afspraak voor de APK keuring in Tholen bij Vakgarage De Jonge. Bel naar 0166-612435 of stuur een e-mail naar info@vakgaragedejonge.nl.

Gratis APK bij een grote beurt

Als Vakgarage De Jonge adviseren wij onze zakelijke en particuliere klanten uit de gemeente Tholen om de APK te combineren met een kleine of grote onderhoudsbeurt. Wanneer u kiest voor een combinatie met een grote beurt, dan is de APK controle gratis. U bent uw auto in dat geval maar 1 keer een dag of dagdeel kwijt en naast het checken van de APK punten krijgt uw auto dan ook direct het benodigde onderhoud. Komen er tijdens de onderhoudsbeurt of de APK bepaalde mankementen aan het licht, dan wordt u door ons altijd netjes geïnformeerd over de kosten van de noodzakelijke reparaties. Het is vervolgens aan u om aan te geven of wij dat verder in orde mogen maken. Bij Vakgarage De Jonge komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan!

APK is geen garantiebewijs

Bij een APK wordt uw auto op tal van punten gecontroleerd. Per punt beoordeelt onze gediplomeerde en door de RDW erkende APK keurmeester of het voldoet aan de minimale eisen. Een APK is echter echt een momentopname. Als de banden op het moment van keuren nog net voldoende profiel hebben is er geen aanleiding om de auto daarop af te keuren. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat diezelfde banden binnen afzienbare tijd vervangen zullen moeten worden. En zo geldt dat voor feitelijk alle APK controlepunten. Krijg je bij goedkeuring van ons een nieuw APK Keuringsbewijs, dan is dat zeker geen garantiebewijs dat er tot de volgende keuring niks aan uw auto vervangen hoeft te worden. Als servicegerichte en klantvriendelijke vakspecialist met een persoonlijke betrokkenheid bij onze klanten in de gemeente Tholen is het echter wel zo dat wij u bij een onderhoudsbeurt en APK gelijk zullen adviseren als er naar onze inschatting op korte termijn reparatiekosten aan zitten te komen. Ook in dat geval is het altijd aan u om daar direct actie op te ondernemen of die reparatie en kosten nog even door te schuiven.

APK Tholen, hier onze tips!

  • Laat uw auto op tijd APK keuren
  • Neem altijd uw kentekenbewijs mee
  • Bewaar het keuringsrapport in uw auto
  • Combineer uw APK met een kleine of grote beurt